فهرست مطالب

التیام - سال هشتم شماره 1 (بهار و تابستان 1400)

نشریه التیام
سال هشتم شماره 1 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیه کاتبیان *، میر سپهر پدرام، محمدیاسان بنگش، محبوبه عبدی صفحات 2-8

    جراحی‌های با حداقل تهاجم یکی از مهمترین انقلاب‌ها در تاریخ جراحی به حساب می‌آیند و امروزه روش‌های مختلف این نوع جراحی در پزشکی و دامپزشکی بصورت وسیع مورد استفاده قرار می‌گیرد. با پیشرفت‌های اخیر در جراحی‌های با حداقل تهاجم، روش‌های جراحی متنوعی معرفی شده و همچنین ابزار نوینی هم ساخته شده‌اند. جراحی برداشت کیسه‌صفرا به روش لاپاروسکوپی متداولترین عمل جراحی از نوع جراحی‌های با حداقل تهاجم می‌باشد و بسیاری از جراحی‌های دیگر نیز به همین ترتیب معرفی شده‌اند. این مقاله به معرفی روش‌های جدید در زمینه جراحی‌های با حداقل تهاجم می‌پردازد. به کارگیری بیشتر این نوع از جراحی‌ها بستگی تام به گسترش تکنولوژی های جدید در این عرصه دارد. موفقیت روش‌های جراحی در درمان بیماری‌ها همواره با میزان درد و ترومایی که روش جراحی به بیمار وارد می کند سنجیده می‌شود. کم کردن همین دو عامل باعث گسترش و پیشرفت و تغییر روش‌های جراحی با حداقل تهاجم به طور اعم و جراحی‌های لاپاروسکوپی بصورت اخص در صده اخیر شده است. به عنوان مثال جراحی اندوسکوپیک از طریق منافذ طبیعی بدن و جراحی با حداقل تهاجم از طریق یک برش در دهه گذشته به عنوان روش های جدید جراحی‌های با حداقل تهاجم معرفی شده و در امروزه حال گسترش هستند و حداقل اسکار را به جا گذاشته و به بیمار ترومای اندکی وارد می کنند. ابداع جراحی‌های رباتیک با حداقل تهاجم، روش انجام جراحی‌های ستون مهره ها و روش‌های خونبندی مطمین تر پیشرفت‌های دیگری هستندکه در این مقاله به آن‌ها پرداخته خواهد شد.

    کلیدواژگان: تجهیزات نوین، اندوسکوپی، لاپاروسکوپی، جراحی رباتیک
  • سمانه قاسمی * صفحات 9-17

    کاربرد جراحی‏های کم‏تهاجمی در دامپزشکی در حال افزایش است. آرتروسکوپی (Arthroscopy) یکی از روش‏ها به‏منظور تشخیص، درمان و مدیریت جراحات مفصلی است. بیماری‏های مفصلی از جمله مهم‏ترین عوامل لنگش در دام‏های کوچک به‏ویژه سگ‏ها است. آرتروسکوپی در مقایسه با آرتروتومی دارای مزایایی است. جراحی آرتروسکوپی در دام‏های کوچک به‏منظور مدیریت جراحات مختلفی در مفاصل شانه (شولدر/Shoulder)، لگنی-رانی (Coxofemoral/hip)، آرنج (Elbow)، کارپ (Carpus) و تارس (Tarsus) استفاده می‏شود. آرتروسکوپی امکان مشاهده بهتر ساختارهای داخل مفصلی را فراهم می‏آورد. همچنین مراقبت‏های پس از عمل و دوره استراحت، درد و عفونت در مقایسه با آرتروتومی کمتر است. هدف از این مقاله مروری بر آرتروسکوپی در دام‏های کوچک است.

    کلیدواژگان: آرتروسکوپی، دام‏های کوچک، مفصل
  • اسما اسدیان *، محمدمهدی دهقان، مجید مسعودی فرد، آتنا سلیمی صفحات 18-26
    زمینه مطالعه

    اگرچه مطالعات بسیاری برای بهبود راهکارهای مداخله در آسیب های نخاعی صورت گرفته است، همچنان درمان قطعی در دسترس نمی باشد. ایجاد یک مدل حیوانی برای دستیابی به درمان کارآمد ضروری می باشد.

    هدف

    مطالعه حاضر برای معرفی یک رهیافت ساده و کم تهاجم جهت دسترسی به فضای اپیدورال در مدل حیوانی گربه‌صورت گرفته است.

    روش کار

    در این مطالعه برای ورود به کانال نخاعی با استفاده از کانولای استیل زنگ نزن از رهیافت پوست در ناحیه کمری-خاجی استفاده‌شده است. سی تی اسکن، ام آرآی، تراکتوگرافی و ارزیابی رفتاری برای تایید قرارگیری کانولا در محل صحیح و عدم ایجاد آسیب عصبی استفاده شد.

    نتایج

    نتایج ام آرآی تغییر معنی‌داری درشدت سیگنال ساختارهای عصبی در ناحیه کمری-خاجی متعاقب ورود سوزن نشان -نداد. نتایج حاصل از تراکتوگرافی و ارزیابی رفتاری نیز تاییدکننده این مسئله بودند. نتیجه‌گیری نهایی: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، رهیافت پوستی در ناحیه کمری-خاجی یک رهیافت ساده و کاربردی است که عوارضی به همراه ندارد و ایجاد آرتیفکت در نتایج ام آرآی نمی نماید.

    کلیدواژگان: آسیب طناب نخاعی، رهیافت پوست، اتصال کمری خاجی، گربه، کم تهاجم
  • مهدیه کاتبیان *، میر سپهر پدرام، مجید مسعودی فرد، مهدی نصیری صفحات 27-34

    سپسیس یک سندرم است و درنتیجه پاسخ شدید بدن میزبان به تهاجم میکروارگانیسم‌های پاتوژن یا توکسین‌ها می‌باشد. علی‌رغم استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، مداخلات جراحی و مایع درمانی، همچنان سپسیس به عنوان یک عامل مرگ‌ومیر مهم در مراکز درمانی مطرح می‌باشد. برای شناخت این سندرم، چندین مدل تجربی ازجمله، تجویز لیپوساکاریدها، پریتونیت بدنبال کارگزاری استنت در کولون صعودی، لیگاتور سکوم و سوراخ کردن آن و وارد کردن پاتوژن‌های باکتریایی به داخل محوطه بطنی، معرفی شده است. در این مطالعه از 8 خرگوش بالغ نر سفید نژاد نیوزیلند استفاده شده است. در گروه کنترل (4 خرگوش) لاپاروسکوپی اکتشافی انجام شده است، سکوم از قسمت پایین دریچه ایلیوسکال و با استفاده از یک پنس آتروماتیک از محل ورود تروکار بیرون کشیده شده است. سپس سکوم به شکم برگردانده شده و شکم به طور مرسوم بسته شده است. در گروه آزمایش (4 خرگوش): بعد از لاپاروسکوپی اکتشافی، سکوم لیگاتور شده و با استفاده از کوتر تک‌قطبی، سکوم از سطح آنتی‌مزانتریک تا مزانتریک سوزانده شده است. سپس سکوم به داخل شکم برگردانده شده و شکم به طور مرسوم بسته شده است. قبل و 24 ساعت بعد از جراحی، ضربان قلب، دمای مقعدی و تعداد تنفس خرگوش‌ها اندازه‌گیری شده است. 24 ساعت بعد از جراحی، سونوگرافی از محوطه بطنی انجام شده است. بعد از 24 ساعت،CBC و کشت از مایع بطنی گرفته شده است. آنالیز استاتیک افزایش معنی‌دار فند خون را در گروه آزمایش به نسبت گروه کنترل را نشان می‌دهد. علاوه براین نتایج کشت مایع بطنی در تمام خرگوش‌های گروه آزمایش مثبت بوده است.

    کلیدواژگان: سپسیس، پریتونیت عفونی، مدل حیوانی خرگوش، CLC
  • مهدیه کاتبیان *، محمد حجازی، روجا ابراهیمی، جلال رضایی، حسین مرجان مهر، حسین عاشق، فرناز محمودزادگان، حسام الدین اکبرین صفحات 35-43

    با وجود انجام مطالعات فراوان بر تاثیرات انواع تروکار بر التیام زخم در جراحی های لاپاروسکوپی, تا به حال تاثیر بدنه ی کانولا در هیچ مطالعه‌ای مورد بررسی قرار نگرفته است. این مطالعه انجام شد تا مشخص شود که زخم حاصل از کدام نوع کانولا با التیام بهتری همراه است و اینکه آیا اندازه‌ی برش محل پرت تاثیری بر پروسه التیام آن دارد؟ دراین مطالعه از 5 سگ ماده‌ی نژاد مخلوط استفاده شد. 6 تروکار به دیواره شکم هر سگ وارد شد و گروه‌های مطالعه به این صورت تشکیل شدند: 10 ورود کانولای رزوه دار در برش 7 میلی متری (گروه A) , 10ورود کانولای زروه دار در برش 10 میلی متری (گروه B) و 10 ورود کانولای صاف و برش 10 میلی متری (گروهC). مقایسه‌ی ماکروسکوپیک و هیسوپاتولوژیک گروه A و B نشان دهنده وسعت بالاتری از آسیب به لایه‌ی پوستی و عضلانی شامل تغییرات دژنراتیو و نکروز و همچنین از دست رفتن بیشتر لایه‌ی صفاتی در گروه A در مقایسه‌ی B بود. مقایسه‌ی هیستوپاتولوژیک دو گروه B و C نشان دهنده‌ی خونریزی شدیدتری در لایه های درمان و تغییرات التهابی بیشتر در گروه B نسبت به C بود. این مطالعه نشان داد که برش‌هایی با طولی کمتر از قطر بدنه‌ی خارجی کانولا تاثیری آسیب زننده بر بافت اطراف محل برش دارند. علاوه بر این مشخص شد کانولاهای زروه دار می توانند اثراتی منفی برای بافت اطراف خود داشته و نسبت به کانولاهای صاف آسیب زننده تر هستند.

    کلیدواژگان: لاپاروسکوپی، کانولا، سگ
  • محمدیاسان بنگش *، میر سپهر پدرام، ساناز بنی فضل، محمد ملازم، مریم ایران منش، فریبا خاکی، یزدان آریازند صفحات 44-55
    مقدمه

    برداشت تخمدان به روش لاپاروسکوپی یکی از روش های معمول عقیم سازی سگ های جوان محسوب می شود. با توجه به وجود روش های مختلف برای خونبندی عروق پایه تخمدان، مطالعه حاضر به منظور معرفی روشی آسان، سریع و در عین حال ایمن و با حداقل عوارض جانبی و آسیب به بیمار انجام شده است.

    مواد و روش کار

    9 قلاده سگ در سه گروه 2 تایی (گروه های لیگاشور، التراسوند و لیگاتور) و یک گروه سه تایی (خونبند دوقطبی)، تقسیم شدند. شاخص هایی چون زمان جراحی، مجموع زمان خونبندی تخمدان ها و وجود یا عدم وجود خونریزی حین جراحی لحاظ شد. یک روز و هفت روز بعد از عمل با التراسونوگرافی محوطه شکمی بررسی شد. و در روز هفتم ارزیابی های کالبد گشایی بین گروه ها به صورت ماکروسکوپیک (وجود چسبندگی، آسیب حرارتی به بافت ها و سایر موارد غیر طبیعی مرتبط به روش خونبندی) و میکروسکوپیک (ارزیابی آسیب حرارتی به انتهای شاخ رحم) انجام شد.

    نتایج

    مدت زمان جراحی در دو روش استفاده از لیگاشور و التراسوند به طرز معنی داری از خونبند دوقطبی کمتر بود (P<0.05). کمترین میزان چسبندگی به ترتیب برای گروه التراسوند و لیگاشور (بدون تفاوت معنی دار) بود که به طرز معنی داری کمتر از گروه خونبند دو قطبی بود(P<0.05). بررسی های میکروسکوپیک شاخ رحم آسیب حرارتی شدید در گروه لیگاشور و خونبند دوقطبی را در مقایسه با التراسوند نشان داد(P<0.05).

    بحث

    استفاده از اسکالپل التراسوند در جراحی برداشت تخمدان به روش لاپاروسکوپی در قیاس با سایر روش ها به دلیل آسیب حرارتی حداقلی به بافت های مجاور و کاهش میزان چسبندگی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: برداشت تخمدان، لاپاروسکوپی، اسکالپل التراسوند، لیگاشور، خونبند دوقطبی
  • ابراهیم جانمحمدی فیروز، مهدی شریفی سلطانی، عاطفه بزرگی* صفحات 56-64

    آلودگی باکتریایی و استفاد گسترده از آنتی بیوتیک ها، منجر به ظهور باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها می گردد. هدف از این مطالعه، جداسازی سالمونلا و استافیلوکوکوس از جیره غذایی مورد استفاده برای سگ و گربه و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها می باشد. 50 نمونه جیره غذایی خشک سگ و گربه در سال 1398 جمع آوری شدند. جهت جداسازی سالمونلا، از کشت در محیط سلنیت F مایع، بیسموت سولفید،گزیلوز – لیزین – دزوکسی کولات و کروم سالمونلا آگار و جهت تشخیص استافیلوکوکوس، بردپارکر و مانیتول سالت آگار استفاده شد. تست آنتی بیوگرام با روش انتشار از دیسک انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 16SPSS ، آزمون مجذورکای و تی -مستقل صورت گرفت (05/0≥p). آلودگی به سالمونلا و استافیلوکوکوس به ترتیب در غذای سگ 72% و 20% و در غذای گربه به ترتیب 26% و 80% بود. میزان 100% از غذا خشک فله ای گربه آلوده به سالمونلا و استافیلوکوکوس و 100% از نمونه های غذای فله ای خشک سگ به سالمونلا آلوده بودند. 100% از سویه های سالمونلا نسبت به تمامی آنتی بیوتیک ها مقاوم بودند. بین میزان آلودگی باکتریایی و نوع جیره غذایی را بطه معنا داری وجود داشت (05/0≥p). وجود باکتری ها همراه با مقاومت آنتی بیوتکی در این تحقیق مشخص شد. رعایت اصول بهداشتی و ارزیابی های میکروبی جهت کنترل و پیشگیری از آلودگی مواد غذایی به باکتری ها لازم است.

    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، سالمونلا، استافیلوکوکوس، جیره غذایی، سگ، گربه
  • نیلوفر صیدی*، علی قشقایی صفحات 65-73

    استیوآرتریت بیماری دژنراتیو مفصل است که همراه با کاهش تدریجی ماتریکس خارج سلولی درغضروف مفصلی و استخوان و از دست دادن عملکرد مفصل می باشد. این بیماری در طیف وسیعی از حیوانات، منجمله در سگ سانان گزارش شده است. در طی سالیان متمادی روش های درمانی مختلف و متنوعی برای بیماری معرفی و بکار گرفته شده است. هدف این نوشتار بررسی جایگاه پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) در درمان استیوآرتریت سگ سانان می باشد. پی آر پی پلاکت های تغلیظ شده حاصل از پلاسمای خون خود حیوان است که می توان آن را در محل آسیب دیده تزریق کرد و یا به صورت لخته فیبرینی غنی از پلاکت (PRFC) به-عنوان داربست و منبعی برای آزاد سازی فاکتورهای رشد استفاده نمود. این فاکتورهای رشد بیان سیتوکین های التهابی را کاهش می دهند و به علاوه تکثیر و تمایز سلول ها را تحریک می کنند. استفاده از PRP در دامپزشکی در درمان آسیب های تاندون/لیگامنت و استیوآرتریت گزارش شده که اکثر موارد مربوط به اسب بوده است و شواهد در مورد استفاده از PRP در سگ-سانان اندک است و نتایج متناقضی هم در استفاده از آن گزارش شده است. به همین جهت نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه وجود دارد. به طور خلاصه، به نظر می رسد PRP در درمان برخی از شرایط ارتوپدی، ایمن و بالقوه مفید باشد. داده های آزمایشگاهی و نتایج بالینی در سایر گونه ها دلگرم کننده است. بنابراین هرچند با توجه به شواهد موجود، پیش بینی استفاده بالینی PRP در استیوآرتریت سگ سانان چندان آسان نیست ولی می تواند امیدوارکننده باشد.

    کلیدواژگان: PRP، ارتوپدی، سگ
|
  • Mahdieh Katebian *, Mir Sepehr Pedram, Mohammad Yasan Bangash, mahbobeh abdi Pages 2-8

    Minimally invasive surgeries are one of the most important revolutions in the history of surgery. recently, different methods of this type of surgery are widely used in medicine and veterinary medicine. With recent advances in minimally invasive surgery, a variety of surgical methods have been introduced. Laparoscopic gallbladder resection is the most common type of minimally invasive surgery and many other surgeries have been introduced in the same way. This article introduces new methods in minimally invasive surgery. The further use of this type of surgery depends entirely on the development of new technologies in this field. The success of surgical procedures in the treatment of diseases is always measured by the amount of pain and trauma that the surgical method inflicts on the patient. Reducing these two factors has led to the progression and change surgical methods with minimal invasions in general and laparoscopic surgeries particularly in the last century.

    Keywords: Endoscopy Laparoscopy, minimally invasive procedures
  • Samaneh Ghasemi* Pages 9-17

    Application of minimally invasive surgeries are increasing in veterinary medicine. Joint disorders are among the most important cause for lameness in small animals, especially dogs. Arthroscopy is one of the techniques for diagnosing, treating and managing of joint injuries. Arthroscopy has advantages over arthrotomy. Arthroscopic surgery is used for management of different injuries in shoulder (glenohumeral), coxofemoral (hip), elbow, carpal and tarsal joints in small animals. Arthroscopy provides the best access to intra-articular structures. Also, post-operative cares, recovery, pain and infection are less than arthrotomy. The goal of this article is to review the uses of arthroscopy in small animals.

    Keywords: Arthroscopy, small animals, joint
  • Asma Asadian *, Mohammad mehdi Dehghan, Majid Masudifard, Athena Salimi Pages 18-26
    Background

    Although various researches have been conducted to improve therapeutic strategies in resolving spinal cord injuries, robust clinical treatment is not yet available. Developing a standard animal model is essential before treatment.

    Objectives

    The present study was performed to introduce a simple, applicable, and minimally invasive approach for access to epidural space in cat.

    Methods

    We used per-cutaneous approach from lumbosacral junction for stainless steel cannula insertion to the epidural space. CT-scan, conventional Magnetic Resonance Imaging, tractography, and behavioral evaluation were used to assess the correct position of cannula and neurological condition of the patient.

    Results

    MRI results showed no significant change in signal intensity index of neural structures under lumbosacral junction. These observations were further supported by tractography, and also behavioral examination during study.

    Conclusions

    We found that per-cutaneous approach from lumbosacral junction is a simple and applicable approach which has no side effects and artifact formation in MRI evaluation.

    Keywords: Spinal cord injury, Per-cutaneous approach, Lumbosacral junction, Cat, Minimally invasive
  • Mahdieh Katebian *, Mir Sepehr Pedram, Majid Masudifard, mehdi nasiri Pages 27-34

    Sepsis is a complex and dynamic syndrome and it is a medical and economic challenge. To learn more about pathophysiology of this syndrome, animal models have been introduced. Poly microbial sepsis induced by cecal ligation and puncture is the gold standard model of this condition. The purpose of this study was introducing a new method of septic peritonitis with laparoscopic assisted cecal ligation and cauterization (CLC) in rabbit model. This study included two groups of adult male New Zealand white rabbits: Control group (4rabbits): exploratory laparoscopy was performed and the cecum was grasped from the distal of ileocecal valve using an atraumatic forceps and pulled out from the trocar entry site. CLC group (4 rabbits): the cecum was ligated and two sites of cecum were cauterized from antimesenteric to mesenteric surface of cecum. Before and during 24 hours after the operation, heart rate, rectal temperature and respiratory rate of rabbits were monitored. Ultrasonography, CBC, peritoneal fluid analysis and bacterial culture was checked 24 hours after the surgery. Statistical analysis of the data in CLC group rabbits showed a significant increase in heart rate 6 and 18 hours after surgery (tachycardia) and increase in respiratory rate from 6 to 24 hours after surgery (tachypnea). In addition, a significant decrease in glucose of serum was observed. Bacterial culture was positive and peritoneal analysis of all rabbits in CLC group indicated the presence of bacteria and infection.

    Keywords: Laparoscopy, Peritonitis, CLc, rabbit
  • Mahdieh Katebian *, Mohamad Hejazi, roja ebrahimi, jalal rezaie, hossein marjanmehr, hossein asheq, farnaz mahmoodzadegan, hesam adin akbarein Pages 35-43
    Objective

    While many of studies have evaluated effects of trocar on incision characteristics non has taken the design of the cannula into consideration. This study was conducted to figure out the type of cannula design which is associated with a better healing at the insertion site, and to investigate if the size of incision in the port site has an effect on the healing process.

    Procedure

    6 trocars were inserted in each dog. five animals were used, allowing the total number of 10 insertions for 7 mm incisions and threaded cannula (group A), 10 insertions for 10 mm incision and threaded cannula (group B) and 10 for 10 mm incision and smooth cannula (Group C), which constituted 3 groups of study.

    Results

    Macroscopic and Histopathology comparison between group A and group B revealed significantly higher degenerative changes and necrosis in the dermal and muscle layer and a higher loss of the peritoneal lining in group A than B. Hemorrhage in the dermal layer of the skin and acute inflammatory reaction was significantly higher in group B compared with C .

    Conclusions

    This study showed that a smaller incision than the trocar’s external diameter has destructive effects on the tissues. Moreover, using a trocar with a threaded cannula can have harmful effects on the surrounding tissues and it is considered more destructive than a smooth cannula.

    Keywords: Laparascopy, Cannula, Dog
  • Mohammad Yasan Bangash *, Mir Sepehr Pedram, Sanaz Banifazl, Mohammad Molazem, Maryam Iran Manesh, Fariba Khaki, Yazdan Aryazand Pages 44-55
    Introduction

    Laparoscopic ovariectomy is one of the common procedures performed in adult female dogs. The objective of this study was to compare the intraoperative and postoperative effects of laparoscopic ovariectomy with four hemostasis methods including Ligasure(LS), Ultrasound scalpel(US), Bipolar(BP) electrosurgery, and ligature(LT).

    Materials and Methods

    9 adult mix breed female dogs divided into four groups (LS, US, and LT(n=2); BP (n=3)). Total operation time(TT), Total hemostasis time(HT), presence of hemorrhage was recorded during surgery. In the 7th day objects euthanized to investigate abdominal cavity for gross pathologic changes such as presence of adhesion, and histopathological changes due to thermal damage in organs adjacent to anatomic region of ovaries such as uterine horns.

    Results

    Both TT and HT significantly reduced in LS and US groups in comparison with BP group (P<0.05). TT and HT in LT group were significantly more than BP group. Minimum adhesion score were detected in LS and US groups (no significant difference) which were significantly lesser than BP group (P<0.05). In LT group granuloma around suture material were detected. Thermal damage on uterine horn were significantly higher in BP and LS groups (no significant difference) than US and LT(with no thermal injury) groups (p<0.05). Discussion and

    Conclusion

    Application of easy, fast, safe method of hemostasis with minimal thermal damage and postoperative complications is mandatory in laparoscopic ovariectomy. Use of Ultrasonic scalpel in comparision with other methods was fast, and the most applicable with minimum thermal injury and postoperative complications in laparoscopic ovariectomy.

    Keywords: Laparoscopy, Ovariectomy, Ligasure, Bipolar, Ultrasound Scalpel, Dog
  • Ebrahim Janmohammadi Firooz, Mehdi Sharifi Soltani, Atefeh Bozorgi* Pages 56-64

    Bacterial contamination and widespread use of antibiotics lead to the emergence of antibiotic-resistant bacteria. The aim of this study was to isolate Salmonella and Staphylococcus from diets used for dog and cat and to determine their antibiotic resistance. 50 samples of dog and cat dry diets were collected. For isolation of Salmonella, culture in liquid Selenite-F, Bismuth sulfite, xylose lysine deoxycholate (XLD) and Salmonella Chromogenic agar were used and for the detection of Staphylococcus, Baird-Parker and mannitol-salt agar. Antibiogram testing was performed by disk diffusion method. Data were analyzed using SPSS 16 software, chi-square test and independent t-test (p≤0.05). Salmonella and Staphylococcus infections were 72% and 20% in dog food and 26% and 80% in cat food, respectively. 100% of the dry bulk feed of cats infected with Salmonella and Staphylococcus and 100% of the samples of dry bulk feed of dogs were infected with Salmonella. 100% of Salmonella strains were resistant to all antibiotics. There was a significant relationship between the level of bacterial contamination and the type of diet (p≤0.05). The presence of bacteria along with antibiotic resistance was identified in this study. Hygiene principles and microbial evaluations are necessary to control and prevent food contamination with bacteria.

    Keywords: Antibiotic resistance, Salmonella, Staphylococcus, Dog, Cat
  • niloofar seydi*, Ali Ghashghaii Pages 65-73

    Osteoarthritis (OA) is a degenerative joint disease accompanied by a progressive reduction of extracellular matrices in joint cartilage and bone and, eventually, loss of joint function and excessive morbidity. OA has been reported in various animal spesies, such as canine. During years, various therapeutic measurs have been used for treating the OA. The purpose of this article is to investigate the role of platelet-rich plasma (PRP) in treatment of the canine osteoarthritis. PRP is the concentration of platelets derived from the plasma portion of one’s own blood. It can be injected in the site of injury, or it can be made into a platelet-rich fibrin clot (PRFC) to use as a scaffold and source for sustained releasing of growth factors. These growth factors reduce the expression of inflammatory cytokines, which dampens the production of destructive matrix. In veterinary medicine, PRP has most often been reported for tendon/ligament injuries and osteoarthritis. The majority of the veterinary literature reporting on PRP involves its use in equine patients, and evidence in canine patients is few. In summary, PRP appears to be safe and potentially useful in treating a number of orthopedic conditions. In vitro data and clinical results in other species are encouraging

    Keywords: Canine, orthopedic, PRP